Kvalitet- och miljöansvarig Perssons Träteknik

Perssons-koncernen är belägen i Bergstena strax utanför Alingsås och expanderar just nu även med en ny produktionsanläggning i Vårgårda. Du kommer att arbeta på ett företag med engagerade medarbetare som ständigt jobbar för att utvecklas tillsammans med våra kunder. Med ca 100 anställda och en omsättning på ca 500 msek, bedriver vi förädling av trävaror åt våra kunder bland Sveriges byggvaruhandlare och industriella aktörer. Vi säljer också lösvirkeshus till slutkund genom Alingsås Huspaket.

Är du den personen vi söker?

Har du relevant erfarenhet inom systematiskt arbete inom kvalitet, miljö och säkerhet? Nu finns möjligheten att kliva in i rollen som kvalitet- och miljöansvarig hos Perssons Träteknik!

I din roll kommer du bland annat:

  • Ha ett övergripande ansvar för kvalitet och kvalitetsarbete inom koncernen, samt involvera och engagera alla medarbetare i att nå våra kvalitetsambitioner.
  • Ansvara för miljö, arbetsmiljö och hållbarhetsfrågor inom koncernen.
  • Hantera relationer med externa aktörer (tex myndigheter, räddningstjänst, arbetsmiljöverket, kommunens miljökontor, FSC, PEFC, RISE, försäkringsbolag, larmföretag), samt säkerställa uppfyllnad av externa kravställningar.
  • Vara drivande i att utveckla metoder och arbetssätt i förbättringsarbetet inom kvalitet, miljö och säkerhet.

Vi söker dig som är välinsatt i vad som gäller utifrån lagstiftning och branschstandarder etc inom kvalitet och miljö. Du behöver ha god förmåga att effektivt kunna ta dig an nya regleringar av krav och standarder. Det är viktigt att du är lyhörd och att du har ett öppet förhållningssätt som förmedlar ett engagemang och en tydlighet som för arbetet framåt. Vi utgår ifrån att du gillar ett periodvis högt tempo och att du är en mycket god kommunikatör, såväl internt som externt.

Kvalifikationer

I rollen krävs:

  • Gedigen kompetens inom kvalitetsarbete.
  • Relevant universitetsutbildning eller motsvarande erfarenhet inom området.
  • Erfarenhet av arbete inom liknande bransch.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100%. Finns utrymme för deltidstjänst. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi vill ta nya steg på vår nästan 90 år långa resa av arbetsglädje, värme och kvalitet. Hoppas att du vill göra oss sällskap på den!

Sista ansökningsdag: 1 september, men tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Din ansökan skickas till: rekrytering@perssonstrateknik.se
Märk ansökan med ”Kvalitet- och miljöansvarig”

Vid frågor om tjänsten, kontakta Chef verksamhetsstöd Johannes Eriksson (johannes.eriksson@perssonstrateknik.se) alternativt HR-specialist Annie Persson (annie.persson@perssonstrateknik.se)