Takstolskonstruktör Perssons Träteknik

Perssons koncernen är belägen i Bergstena strax utanför Alingsås. Med ca 100 anställda och omsättning på ca 500 msek, bedriver vi förädling av trävaror åt våra kunder bland Sveriges byggvaruhandlare och industriella aktörer. Vi säljer också lösvirkeshus till slutkund genom Alingsås Huspaket.

Att framtiden byggs i trä, det är något vi tror på. Koncernen har expanderat kraftigt de senaste åren och vi tar hela tiden nya steg i tillväxt. Just nu expanderar vi vår avdelning Byggsystem genom att bygga en ny produktionsanläggning i Vårgårda för att skapa ett optimalt produktionsflöde och nya kontor för våra konstruktörer. Här skapar vi grunden för att bli den främsta aktören i Sverige inom stommar och takstolar!

Idag består konstruktionsavdelningen av fem personer som har ansvar för att tillhandahålla tekniska underlag till produktion och kund för våra produkter Perssons-Stommen samt Takstolar.

Är du den personen vi söker?

Är du en erfaren konstruktör idag som letar efter en spännande tjänst inom takstolstillverkning/husbyggnation? Nu finns möjligheten att kliva in i rollen som takstolskonstruktör hos Perssons Träteknik!

I din roll kommer du bland annat:

  • Skapa ändamålsenliga och konkurrenskraftiga konstruktioner med tillhörande underlag för produktion och montage utifrån kundorder med tillhörande riktlinjer och standarder
  • Bidra i offertprocessen med konstruktions- och kalkylunderlag i samverkan med säljare och kunder
  • Planera och prioritera i samverkan med andra delar av verksamheten för att få ett effektivt flöde och minimala avvikelser i leveranser
  • Medverka och bidra i förbättringsarbete

Vi söker dig som har ett mindset som präglas av god service gentemot kunder, leverantörer och kollegor och som inte ger avkall på kvalité, beslutande ramar och affärsmannaskap. För att lyckas i rollen behöver du säkerställa att hantering och uppföljning av befintliga leverantörer och relationer fullbordas. Du förväntas även vara drivande i team- och produktutvecklingen. Du är noggrann och ansvarsfull och kan vara både självgående och en god lagspelare. Du ska trivas i ett högt tempo med kontaktytor både internt som externt.

Kvalifikationer

I rollen krävs:

  • Gedigen kompetens
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet som konstruktör inom takstolstillverkning och/eller husbyggnation.
  • Du behöver ha universitet-/yrkesutbildning inom byggkonstruktion med ett stort intresse för konstruktion av trähus och andra träkonstruktioner.

Har du utbildning inom konstruktionsprogrammet Pamir är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100%. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi vill ta nya steg på vår nästan 90 år långa resa av arbetsglädje, värme och kvalitet. Hoppas att du vill göra oss sällskap på den!

Sista ansökningsdag: 9:e juni men tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Din ansökan skickas till: rekrytering@perssonstrateknik.se
Märk ansökan med ”takstolskonstruktör”

Vid frågor om tjänsten, kontakta Byggsystemchef Jörgen Lindroos (jorgen.lindroos@perssonstrateknik.se) alternativt HR-specialist Annie Persson (annie.persson@perssonstrateknik.se)