Extrajobbet fick August att vilja stanna pÄ Perssons

Extrajobbet som blev en anstÀllning

NÀr man hör av sig till oss pÄ Perssons Àr det nÄgon av vÄra trevliga innesÀljare man landar hos. En av dem som gÀrna lyfter pÄ luren Àr August Westerdahl. Under sina 7 Är pÄ Perssons har han hunnit jobba i alla de olika delarna av produktionen. Erfarenheterna har han nu stor nytta av i sin roll som innesÀljare.

Perssons blev vÀgen in i arbetslivet

August Westerdahl började jobba pĂ„ Perssons redan under gymnasietiden. Till en början jobbade han extra vid sidan av skolan, men nĂ€r han tog studenten 2016 började han jobba heltid ute i produktionen. “Jag har jobbat i alla delar av produktionen. Det har gjort att jag fĂ„tt vĂ€ldigt bra koll pĂ„ alla delar av verksamheten”, berĂ€ttar han. De sista tvĂ„ Ă„ren, innan August fick sin nuvarande tjĂ€nst som innesĂ€ljare, hade han ansvar för lastning, transport och logistik ute i produktionen.

Under de 7 Ă„r som passerat sedan August tog studenten har han jobbat heltid pĂ„ Perssons, med undantag för en kort avstickare. “Under 2020 fick jag för mig att jag skulle testa nĂ„got nytt. Under ett halvĂ„r provade jag dĂ€rför pĂ„ att jobba som snickare pĂ„ en lokal firma, men jag insĂ„g ganska snabbt att det inte var min grej. Det tog inte sĂ„ lĂ„ng tid innan jag ringde Mathias och bad om att fĂ„ komma tillbaka”, berĂ€ttar han. Erfarenheterna frĂ„n mĂ„naderna ute pĂ„ olika byggen har August tagit med sig in i rollen som innesĂ€ljare. Det har gett honom mer förstĂ„else för hur Perssons slutkunder jobbar och för hur branschen fungerar i stort.

August började jobba som innesĂ€ljare pĂ„ Perssons i mars 2022 efter att ha sökt och fĂ„tt en ledig tjĂ€nst som lĂ„g ute. “Det kĂ€ndes vĂ€ldigt kul att fĂ„ börja jobba inne pĂ„ kontoret efter att ha varit sĂ„ mĂ„nga Ă„r i produktionen. MĂ„nga av oss som jobbar pĂ„ kontoret har ocksĂ„ jobbat i produktionen sedan tidigare. Man fĂ„r en vĂ€ldigt bra erfarenhet hĂ€r som inte gĂ„r att lĂ€sa sig till i nĂ„gon skola”, sĂ€ger han.

Ett trevligt team med innesÀljare

För August har Perssons varit en trygghet i arbetslivet och han har alltid trivts bra pĂ„ jobbet. “Det Ă€r ett hĂ€rligt gĂ€ng som jobbar hĂ€r. Det Ă€r alltid trevlig stĂ€mning och en familjĂ€r kĂ€nsla nĂ€r man kommer hit. Det uppskattar jag vĂ€ldigt mycket. Tack vare att vi alla Ă€ter frukost tillsammans varje morgon sĂ„ lĂ€r man ocksĂ„ kĂ€nna varandra oavsett om man jobbar pĂ„ kontoret eller i produktionen”, sĂ€ger han.

August och hans kollegor hjĂ€lper till med allt frĂ„n att ta fram offerter till att svara pĂ„ frĂ„gor om priser eller sortiment. BĂ„de innesĂ€ljarna och utesĂ€ljarna har ett nĂ€ra samarbete med varandra. De stöttar upp varandra för att hjĂ€lpa kunderna sĂ„ snabbt och bra som möjligt. “För oss pĂ„ Perssons Ă€r den personliga servicen vĂ€ldigt viktig och vi lĂ€gger stort fokus pĂ„ snabb Ă„terkoppling. Vi finns tillgĂ€ngliga för kunderna och vi mĂ€rker att det ocksĂ„ uppskattas mycket av dem. I vĂ„ras hade vi t.ex. en kampanj om att fylla lastbilen dĂ€r mĂ„nga kunder blev positivt överraskade över att vi ringde upp och frĂ„gade ifall de ville komplettera sin order med nĂ„got mer innan lastbilen lĂ€mnade vĂ„rt lager. Kunderna tackade för att vi frĂ„gade och det var vĂ€ldigt roligt att fĂ„ den positiva responsen direkt i telefonluren”, sĂ€ger August.

Hög fart pÄ fritiden

August bor i en lĂ€genhet i centrala AlingsĂ„s. Han Ă€r uppvuxen i staden och har alltid trivts bra hĂ€r. NĂ€r arbetsdagen i Bergstena Ă€r slut spenderar August helst tiden med sin flickvĂ€n, familj och kompisar. Förr spelade han mycket golf men nu för tiden Ă€r det mer adrenalinkickar som lockar. NĂ„gon gĂ„ng om Ă„ret Ă„ker han till Åre för att köra Downhill med familj eller kompisar, och han har alltid varit intresserad av motorsport överlag. Hans stora bilintresse speglas bland annat i att han Ă€gt hela 18 bilar sedan han fyllde 18 Ă„r. “Just nu har jag dock ingen jĂ€tterolig bil, men frĂ„ga mig igen om en mĂ„nad”, skrattar han.