Extrajobbet fick August att vilja stanna på Perssons

Extrajobbet som blev en anställning

När man hör av sig till oss på Perssons är det någon av våra trevliga innesäljare man landar hos. En av dem som gärna lyfter på luren är August Westerdahl. Under sina 7 år på Perssons har han hunnit jobba i alla de olika delarna av produktionen. Erfarenheterna har han nu stor nytta av i sin roll som innesäljare.

Perssons blev vägen in i arbetslivet

August Westerdahl började jobba på Perssons redan under gymnasietiden. Till en början jobbade han extra vid sidan av skolan, men när han tog studenten 2016 började han jobba heltid ute i produktionen. “Jag har jobbat i alla delar av produktionen. Det har gjort att jag fått väldigt bra koll på alla delar av verksamheten”, berättar han. De sista två åren, innan August fick sin nuvarande tjänst som innesäljare, hade han ansvar för lastning, transport och logistik ute i produktionen.

Under de 7 år som passerat sedan August tog studenten har han jobbat heltid på Perssons, med undantag för en kort avstickare. “Under 2020 fick jag för mig att jag skulle testa något nytt. Under ett halvår provade jag därför på att jobba som snickare på en lokal firma, men jag insåg ganska snabbt att det inte var min grej. Det tog inte så lång tid innan jag ringde Mathias och bad om att få komma tillbaka”, berättar han. Erfarenheterna från månaderna ute på olika byggen har August tagit med sig in i rollen som innesäljare. Det har gett honom mer förståelse för hur Perssons slutkunder jobbar och för hur branschen fungerar i stort.

August började jobba som innesäljare på Perssons i mars 2022 efter att ha sökt och fått en ledig tjänst som låg ute. “Det kändes väldigt kul att få börja jobba inne på kontoret efter att ha varit så många år i produktionen. Många av oss som jobbar på kontoret har också jobbat i produktionen sedan tidigare. Man får en väldigt bra erfarenhet här som inte går att läsa sig till i någon skola”, säger han.

Ett trevligt team med innesäljare

För August har Perssons varit en trygghet i arbetslivet och han har alltid trivts bra på jobbet. “Det är ett härligt gäng som jobbar här. Det är alltid trevlig stämning och en familjär känsla när man kommer hit. Det uppskattar jag väldigt mycket. Tack vare att vi alla äter frukost tillsammans varje morgon så lär man också känna varandra oavsett om man jobbar på kontoret eller i produktionen”, säger han.

August och hans kollegor hjälper till med allt från att ta fram offerter till att svara på frågor om priser eller sortiment. Både innesäljarna och utesäljarna har ett nära samarbete med varandra. De stöttar upp varandra för att hjälpa kunderna så snabbt och bra som möjligt. “För oss på Perssons är den personliga servicen väldigt viktig och vi lägger stort fokus på snabb återkoppling. Vi finns tillgängliga för kunderna och vi märker att det också uppskattas mycket av dem. I våras hade vi t.ex. en kampanj om att fylla lastbilen där många kunder blev positivt överraskade över att vi ringde upp och frågade ifall de ville komplettera sin order med något mer innan lastbilen lämnade vårt lager. Kunderna tackade för att vi frågade och det var väldigt roligt att få den positiva responsen direkt i telefonluren”, säger August.

Hög fart på fritiden

August bor i en lägenhet i centrala Alingsås. Han är uppvuxen i staden och har alltid trivts bra här. När arbetsdagen i Bergstena är slut spenderar August helst tiden med sin flickvän, familj och kompisar. Förr spelade han mycket golf men nu för tiden är det mer adrenalinkickar som lockar. Någon gång om året åker han till Åre för att köra Downhill med familj eller kompisar, och han har alltid varit intresserad av motorsport överlag. Hans stora bilintresse speglas bland annat i att han ägt hela 18 bilar sedan han fyllde 18 år. “Just nu har jag dock ingen jätterolig bil, men fråga mig igen om en månad”, skrattar han.