Om oss

Välkommen till ett företag som varit modernt i nästan 90 år

Träförädling i tre generationer

Josef Persson var ingen fegis. När han 1933 köpte en gård i Bergstena med ett tillhörande sågverk vågade han tro på en framtid för trä som byggmaterial och en ökad efterfrågan på trävaror av hög kvalitet. Det gjorde han rätt i. Nu är vi tredje generationen Persson som följer i hans fotspår och vi drivs av samma grundtanke som Josef. Vi satsar! För att kunna leverera innovativa lösningar som förenklar våra kunders arbete har vi valt att ligga långt framme i utvecklingen och att investera i den senaste tekniken. Nu vill vi fortsätta att utvecklas i ett nära samarbete med våra kunder. För vi tror också på att framtiden kommer att byggas i trä.

Om Perssons - Ytterpaneler, konstruktionsvirke, råspontsluckor och takstolar.

15 000 kvadratmeter träteknik

Genom åren har vi fortsatt investera i ny teknik och idag är vår produktionsanläggning en av landets modernaste. På våra 15 000 kvadratmeter ryms hyvleri, CNC-kap, takstolstillverkning, fingerskarvning, måleri och lager. Varje dag levereras mer än 300 kubikmeter virke hit till Bergstena för att bli ytterpanel, råspontluckor, stommar, takstolar, konstruktionsvirke och certifierade produkter till byggfackhandel och hustillverkare.

Från sågverk till hållbar träteknik. Det företag Josef Persson startade har vuxit till en stark och beständig verksamhet. Nu bygger vi vidare mot framtiden tillsammans.

Välkommen till Perssons Träteknik!

Vår affärsidé

Vi erbjuder ett brett sortiment av förädlade trävaror av hög kvalitet som gör våra kunders jobb enkelt och okomplicerat.

En helhetsleverantör med innovativa lösningar

Vår verksamhet drivs utifrån våra kunders behov. Därför kan vi erbjuda både ett brett standardsortiment och innovativa produkter med stor kundanpassning. Allt efter önskemål. Vårt erbjudande omfattar allt från konstruktion till produktion och logistik. Vi är en helhetsleverantör med stort kundfokus och ett långsiktigt engagemang.

Vår mission

Vår mission är att underlätta för våra kunder. Detta leder till en ökad byggnationen av hållbara byggnader i trä som i sin tur bidrar till en hållbarare värld. Det är därför vi går till jobbet varje dag!

Vi bygger framtiden tillsammans

Vi tror att framtiden kommer att byggas i trä. Med innovativa lösningar och produkter kan vi bidra till att fler väljer bort cement och stål och istället bygger i trä. På så vis tar vi ett steg i taget mot ett mer hållbart samhälle.

Våra värderingar

Vi vill uppfattas som en professionell och nära samarbetspartner som förädlar trävaror med hållbarhet i fokus. Vi gör det möjligt genom innovativa lösningar som har sin grund i vår vilja och mod att hela tiden utveckla och utvecklas.

Tillsammans blir vi bättre

Vi är innovativa och förändringsbenägna, men vissa traditioner håller vi hårt på. Vi ser hantverkskunnande, hög kvalitet och ett nära samarbete som grunden till framgång för både oss och våra kunder. Vi växer tillsammans med våra kunder och når framgångar genom att vara prestigelösa, ärliga och engagerade. På det viset kan vi skapa arbetsglädje och givande relationer som gör alla till vinnare.