FörÀdlade produkter perfekta för bygghandeln

En bygghandel som bestÀller frÄn oss pÄ Perssons har bra koll pÄ produkterna de kontinuerligt köper in. Men att kÀnna till bredden av det sortiment vi erbjuder Àr inte sÄ enkelt. Man bestÀller det man brukar och tar sig inte alltid tid att utforska fler produkter. DÀrför Àr det lite extra roligt för vÄra utesÀljare att besöka kunderna och ge dem en större inblick i det breda sortiment som förÀdlas pÄ Perssons. Att upptÀcka fler produkter ger dessutom positiva synergieffekter.

TrÀdvirke i ett lager

PÄ besök hos bygghandlare

“KĂ€nnedomen om oss pĂ„ Perssons Ă€r vĂ€ldigt stark lokalt hĂ€r i VĂ€stra Götaland. Men i södra Sverige, uppĂ„t Dalarna och kring Stockholm Ă€r det inte lika mĂ„nga som har koll pĂ„ vad vi gör. Även om man Ă€r kund till oss Ă€r det ingen sjĂ€lvklarhet att man kĂ€nner till alla produkter vi kan leverera. Att vi kommer ut och besöker bygghandlare för att berĂ€tta om Perssons brukar vara vĂ€ldigt uppskattat. MĂ„nga gĂ„nger blir det ocksĂ„ affĂ€r ganska direkt efter att vi varit ute pĂ„ besök, det Ă€r vĂ€ldigt roligt,” sĂ€ger Peter Klemetz som Ă€r utesĂ€ljare pĂ„ Perssons

Ökad produktion och snabbare leveranser

Flera förÀndringar har skett pÄ Perssons de senaste Ären och stora satsningar har genomförts. Det har inneburit en ökad produktionstakt och fördubblad kapacitet pÄ flera avdelningar. En ökad kapacitet i produktionen har bland annat bidragit till kortare leveranstider, dÀrför kan vi nu kan erbjuda vÄra kunder Ànnu högre service. I kombination med att tillgÄngen pÄ rÄvara förbÀttrats jÀmfört med föregÄende Är har vi pÄ Perssons nu fantastiska förutsÀttningar att tillgodose kundernas behov. DÀrför Àr det nu extra roligt att visa vÄra framfötter ute hos bygghandlarna.

“ByggsĂ€ljarna ute i bygghandeln Ă€r riktigt duktiga men deras erfarenhet av oss pĂ„ Perssons varierar. Har man inte fĂ„tt information om oss Ă€r det svĂ„rt att veta nĂ€r just vĂ„ra produkter kan lösa deras kunders utmaningar. DĂ€rför Ă€r bĂ„de jag och min kollega Daniel ute och besöker bygghandlare för att berĂ€tta om Perssons bredd, hur vi arbetar kring hĂ„llbarhetsfrĂ„gor, om vĂ„r högkvalitativa rĂ„vara och om fördelarna med vĂ„ra produkter. Vi berĂ€ttar ocksĂ„ om vĂ„ra egna varumĂ€rken som sticker ut lite i branschen, som Norrlandsfasad, Perssons-stommen, Perssons-vindskivan och Perssons-luckan,” sĂ€ger Peter.

Kunderna Àr allt frÄn fristÄende bygghandlare till större kedjor dÀr det finns centrala avtal med Perssons. Att det finns bakomliggande avtal betyder inte att alla butiker inom vissa kedjor kÀnner till och handlar frÄn Perssons. DÀrför kan det bli mycket ny information för butikerna nÀr Peter och Daniel kommer pÄ besök. Förutom det faktum att de förÀdlade produkterna löser olika typer av behov ute pÄ byggarbetsplatserna finns det en annan positiv effekt av att ha koll pÄ hela sortimentet frÄn Perssons.

 

MÀnniska pÄ stege i ett stort lager med trÀ

Samlad leverans ger lÀgre fraktkostnader

MÄnga befintliga kunder handlar till exempel endast Norrlandsfasad, en ytterpanel som levereras bÄde grund- och mellanstruken. Att bestÀlla en leverans med Norrlandsfasad innebÀr en specifik fraktkostnad berÀknad pÄ volym och avstÄnd. Om du till exempel bestÀller allt material som krÀvs för att fÄ ett hus vÀderskyddat, alltsÄ Àven rÄspontluckor, takstolar och en exaktkapad Perssons-stomme blir fraktkostnaden lÀgre per kubikmeter. Ju mer du bestÀller i samma leverans, desto lÀgre blir fraktkostnaden per kubikmeter transporterat gods. Ett sÀtt att nyttja detta pÄ Àr att vid nÀsta leverans fylla resterande plats i lastbilen med lagervaror frÄn Perssons.

Att se över lastfyllnaden innebÀr alltsÄ att du kan spara stora summor i fraktkostnad, och att samla flera produkter i en och samma leverans minskar Àven utslÀppen och sparar pÄ vÄr miljö. Peter berÀttar att detta Àr nÄgot som han och kollegorna arbetar proaktivt för. Om de ser att det kommer bli utrymme kvar i en lastbil kan de kontakta kunden nÄgon vecka innan leverans och frÄga om de vill komplettera med nÄgot. Kanske vill de passa pÄ att fylla upp lagret med rÄspontluckor eller reglar? Det Àr ett enkelt sÀtt att fÄ ner fraktkostnaden per kubikmeter.

 

Stort vÀlsorterad lager med trÀvirke

Fyra anledningar att ha koll pÄ Perssons

 • Hög kvalitet pĂ„ rĂ„varan
 • Brett sortiment och unika varumĂ€rken
 • Snabba leveranser
 • Hög kundservice och snabb Ă„terkoppling

Brett sortiment av hög kvalitet

“Vi sĂ€ljer mycket pĂ„ vĂ„r kvalitet. RĂ„varan vi arbetar med Ă€r gran som hĂ€mtas frĂ„n Norrland dĂ€r den fĂ„tt vĂ€xa lĂ„ngsamt. Det gör att granen blir mer tĂ€tvuxen och ger ett hĂ„rdare trĂ€ vilket gör materialet mer motstĂ„ndskraftigt. Oavsett vad man ska bygga bör man tĂ€nka lĂ„ngsiktigt och vĂ€lja produkter av bra kvalitet, det lönar sig. Om man gĂ„r ner i kvalitet pĂ„ till exempel en ytterpanel riskerar du att virket inte Ă€r tillrĂ€ckligt motstĂ„ndskraftigt mot vĂ€ta, och att du dĂ„ mĂ„ste se över panelen efter nĂ„gra Ă„r för att byta de brĂ€dor som blivit skadade. Med vĂ„r höga kvalitet slipper du det,” sĂ€ger Peter.

NĂ„gra av Perssons produkter Ă€r Norrlandsfasad, Perssons-luckan, Perssons-stommen och Perssons-vindskivan. Norrlandsfasad levereras grund- och mellanstruken i vilken NCS-kulör du Ă€n önskar. De olika fasadprodukterna kan Ă€ven levereras mĂ„lade med slamfĂ€rg eller jĂ€rnvitriol. Även Perssons-luckan levereras grund- och mellanstruken för att spara tid och minska risken för pĂ„vĂ€xt. Detsamma gĂ€ller ocksĂ„ Perssons-vindskivan som Ă€r fingerskarvad sĂ„ att du kan fĂ„ vindskivor med en lĂ€ngd pĂ„ upp till 7,2 meter.

 

 Peter Klemetz, utesÀljare pÄ Perssons.
Peter Klemetz, utesÀljare pÄ Perssons.

Det breda sortimentet kan sammanfattas i dessa punkter nedan, och pÄ perssonstrateknik.se/produkter-och-tjanster kan du lÀsa mer samt se vÄra nya digitala broschyrer.

 • Konstruktionsvirke
 • Fingerskarvat
 • Ytterpanel
 • Takstolar
 • FĂ€rdigkapad stomme
 • RĂ„spontluckor
 • Övrigt byggnadsvirke

Snabb Ă„terkoppling och personlig service

“En annan anledning som jag tror gör att vĂ„ra kunder vĂ€ljer att fortsĂ€tta handla av oss Ă€r den personliga servicen och den snabba Ă„terkopplingen de fĂ„r hos oss. Vi har ett riktigt bra team pĂ„ innesĂ€lj som gör ett fantastiskt jobb. De Ă€r 4 personer som hĂ„ller ordning pĂ„ det administrativa och svarar pĂ„ kundernas alla funderingar. Det gör mycket för helhetskĂ€nslan,” avslutar Peter.