Förädlade produkter perfekta för bygghandeln

En bygghandel som beställer från oss på Perssons har bra koll på produkterna de kontinuerligt köper in. Men att känna till bredden av det sortiment vi erbjuder är inte så enkelt. Man beställer det man brukar och tar sig inte alltid tid att utforska fler produkter. Därför är det lite extra roligt för våra utesäljare att besöka kunderna och ge dem en större inblick i det breda sortiment som förädlas på Perssons. Att upptäcka fler produkter ger dessutom positiva synergieffekter.

Trädvirke i ett lager

På besök hos bygghandlare

“Kännedomen om oss på Perssons är väldigt stark lokalt här i Västra Götaland. Men i södra Sverige, uppåt Dalarna och kring Stockholm är det inte lika många som har koll på vad vi gör. Även om man är kund till oss är det ingen självklarhet att man känner till alla produkter vi kan leverera. Att vi kommer ut och besöker bygghandlare för att berätta om Perssons brukar vara väldigt uppskattat. Många gånger blir det också affär ganska direkt efter att vi varit ute på besök, det är väldigt roligt,” säger Peter Klemetz som är utesäljare på Perssons

Ökad produktion och snabbare leveranser

Flera förändringar har skett på Perssons de senaste åren och stora satsningar har genomförts. Det har inneburit en ökad produktionstakt och fördubblad kapacitet på flera avdelningar. En ökad kapacitet i produktionen har bland annat bidragit till kortare leveranstider, därför kan vi nu kan erbjuda våra kunder ännu högre service. I kombination med att tillgången på råvara förbättrats jämfört med föregående år har vi på Perssons nu fantastiska förutsättningar att tillgodose kundernas behov. Därför är det nu extra roligt att visa våra framfötter ute hos bygghandlarna.

“Byggsäljarna ute i bygghandeln är riktigt duktiga men deras erfarenhet av oss på Perssons varierar. Har man inte fått information om oss är det svårt att veta när just våra produkter kan lösa deras kunders utmaningar. Därför är både jag och min kollega Daniel ute och besöker bygghandlare för att berätta om Perssons bredd, hur vi arbetar kring hållbarhetsfrågor, om vår högkvalitativa råvara och om fördelarna med våra produkter. Vi berättar också om våra egna varumärken som sticker ut lite i branschen, som Norrlandsfasad, Perssons-stommen, Perssons-vindskivan och Perssons-luckan,” säger Peter.

Kunderna är allt från fristående bygghandlare till större kedjor där det finns centrala avtal med Perssons. Att det finns bakomliggande avtal betyder inte att alla butiker inom vissa kedjor känner till och handlar från Perssons. Därför kan det bli mycket ny information för butikerna när Peter och Daniel kommer på besök. Förutom det faktum att de förädlade produkterna löser olika typer av behov ute på byggarbetsplatserna finns det en annan positiv effekt av att ha koll på hela sortimentet från Perssons.

 

Människa på stege i ett stort lager med trä

Samlad leverans ger lägre fraktkostnader

Många befintliga kunder handlar till exempel endast Norrlandsfasad, en ytterpanel som levereras både grund- och mellanstruken. Att beställa en leverans med Norrlandsfasad innebär en specifik fraktkostnad beräknad på volym och avstånd. Om du till exempel beställer allt material som krävs för att få ett hus väderskyddat, alltså även råspontluckor, takstolar och en exaktkapad Perssons-stomme blir fraktkostnaden lägre per kubikmeter. Ju mer du beställer i samma leverans, desto lägre blir fraktkostnaden per kubikmeter transporterat gods. Ett sätt att nyttja detta på är att vid nästa leverans fylla resterande plats i lastbilen med lagervaror från Perssons.

Att se över lastfyllnaden innebär alltså att du kan spara stora summor i fraktkostnad, och att samla flera produkter i en och samma leverans minskar även utsläppen och sparar på vår miljö. Peter berättar att detta är något som han och kollegorna arbetar proaktivt för. Om de ser att det kommer bli utrymme kvar i en lastbil kan de kontakta kunden någon vecka innan leverans och fråga om de vill komplettera med något. Kanske vill de passa på att fylla upp lagret med råspontluckor eller reglar? Det är ett enkelt sätt att få ner fraktkostnaden per kubikmeter.

 

Stort välsorterad lager med trävirke

Fyra anledningar att ha koll på Perssons

 • Hög kvalitet på råvaran
 • Brett sortiment och unika varumärken
 • Snabba leveranser
 • Hög kundservice och snabb återkoppling

Brett sortiment av hög kvalitet

“Vi säljer mycket på vår kvalitet. Råvaran vi arbetar med är gran som hämtas från Norrland där den fått växa långsamt. Det gör att granen blir mer tätvuxen och ger ett hårdare trä vilket gör materialet mer motståndskraftigt. Oavsett vad man ska bygga bör man tänka långsiktigt och välja produkter av bra kvalitet, det lönar sig. Om man går ner i kvalitet på till exempel en ytterpanel riskerar du att virket inte är tillräckligt motståndskraftigt mot väta, och att du då måste se över panelen efter några år för att byta de brädor som blivit skadade. Med vår höga kvalitet slipper du det,” säger Peter.

Några av Perssons produkter är Norrlandsfasad, Perssons-luckan, Perssons-stommen och Perssons-vindskivan. Norrlandsfasad levereras grund- och mellanstruken i vilken NCS-kulör du än önskar. De olika fasadprodukterna kan även levereras målade med slamfärg eller järnvitriol. Även Perssons-luckan levereras grund- och mellanstruken för att spara tid och minska risken för påväxt. Detsamma gäller också Perssons-vindskivan som är fingerskarvad så att du kan få vindskivor med en längd på upp till 7,2 meter.

 

 Peter Klemetz, utesäljare på Perssons.
Peter Klemetz, utesäljare på Perssons.

Det breda sortimentet kan sammanfattas i dessa punkter nedan, och på perssonstrateknik.se/produkter-och-tjanster kan du läsa mer samt se våra nya digitala broschyrer.

 • Konstruktionsvirke
 • Fingerskarvat
 • Ytterpanel
 • Takstolar
 • Färdigkapad stomme
 • Råspontluckor
 • Övrigt byggnadsvirke

Snabb återkoppling och personlig service

“En annan anledning som jag tror gör att våra kunder väljer att fortsätta handla av oss är den personliga servicen och den snabba återkopplingen de får hos oss. Vi har ett riktigt bra team på innesälj som gör ett fantastiskt jobb. De är 4 personer som håller ordning på det administrativa och svarar på kundernas alla funderingar. Det gör mycket för helhetskänslan,” avslutar Peter.