FrÄn lagret till sÀljare, via bÄde transport och produktion

Medarbetarintervju

Perssons Àr ett företag som drivs av utveckling och har man dÄ som Daniel Horn arbetat pÄ företaget i 14 Är har man varit med om mycket. Daniel började som lagermedarbetare och Àr idag sÀljare, dÀremellan har han hunnit med rollerna som transportledare och som produktionsledare.

För 7 Är sedan arbetade Daniel som transportledare, dÄ sÄlde Perssons sin bygghandel vilket gjorde att det skedde en omorganisation inom företaget. Med ca 30 medarbetare var Perssons dÄ ett mindre företag dÀr mÄnga personer hade flera olika roller. Daniel fick stötta upp pÄ flera hÄll utöver transport och började Àven arbeta med försÀljning samtidigt som han blev produktionsansvarig över panelhyvleriet, mÄleriet och avdelningen för rÄspontluckor.

“Det Ă€r vĂ€ldigt roligt att Perssons har gjort denna resan, vi har gĂ„tt frĂ„n att vara ett mindre företag dĂ€r mĂ„nga hade flera roller samtidigt, till att nu vara 95 medarbetare dĂ€r man kan fokusera mer pĂ„ ett specifikt omrĂ„de. Efter 3-4 Ă„r blev det lite mycket att ha tre olika roller, jag hade möjlighet att vĂ€lja och jag valde dĂ„ att fokusera pĂ„ försĂ€ljning.” sĂ€ger Daniel Horn.

Började resan som lagermedarbetare

Daniel Àr utbildad snickare och arbetade efter gymnasiet inom vÄrden. NÀr han blev sugen pÄ att göra nÄgot annat sÄg han en ledig tjÀnst pÄ Perssons dÀr hans bror Jimmy arbetade. Utan att sÀga nÄgot till sin bror sökte han tjÀnsten som lagermedarbetare pÄ bygghandeln och fick jobbet.

“Jag fick nog jobb pĂ„ min brors goda renommĂ©! Det blev bara en kort period pĂ„ lagret sedan började jag arbeta tillsammans med Jimmy som var transportledare. DĂ„ jobbade vi med att plocka och lasta, och idag arbetar vi bĂ„da tvĂ„ som sĂ€ljare hĂ€r. Jag har alltid trivts otroligt bra hĂ€r oavsett vilka arbetsuppgifter jag haft.” sĂ€ger Daniel.

Det Àr ens egna tankar som begrÀnsar

Eftersom att Daniel har arbetat som produktionsledare har han bra kunskap om möjligheterna och begrÀnsningarna i produktionen, bÄde nÀr det gÀller tekniken och rÄvarorna. Detta ser Daniel som vÀrdefullt i sitt arbete som sÀljare, samtidigt som han sÀger att det egentligen bara Àr hans egna huvud som sÀtter begrÀnsningar kring vilka lösningar som Àr möjliga att genomföra. Kommer man vÀl pÄ rÀtt lösning sÄ Àr det mesta möjligt.

“Det Ă€r mycket problemlösning i mitt arbete och jag gillar att fĂ„ de dĂ€r speciella grejerna pĂ„ mitt bord. Det kanske Ă€r en arkitekt som skapat nĂ„got hĂ€ftigt men sedan Ă€r det upp till byggaren att lösa det rent praktiskt, dĂ„ Ă€r det roligt att komma in och ta fram en lösning som gĂ„r att genomföra. Det bĂ€sta Ă€r nĂ€r kunder sĂ€ger – Oj kunde du lösa det dĂ€r?!” sĂ€ger Daniel.

Den flexibla produktionen gör problemlösningen roligare

Även om Daniel gillar att göra stora affĂ€rer Ă€r instĂ€llningen att varje order kan vara den viktigaste leveransen för kunden, oavsett om det Ă€r en mindre eller större order. Daniel ser Perssons flexibla produktionsanlĂ€ggning som en viktig faktor i att kunna möta kundernas behov och lösa allt frĂ„n de smĂ„ till de stora utmaningarna.

“I och med Perssons vilja att utvecklas har vi hela tiden tittat pĂ„ nya lösningar som kan underlĂ€tta för vĂ„ra kunder, som produkter dĂ€r man inte behöver kapa nĂ„got pĂ„ plats pĂ„ bygget, eller bara behöver mĂ„la en gĂ„ng. Vi hade till exempel mellanstruken panel pĂ„ lager redan innan folk var vana vid det, vi var tidiga men vi tyckte att alla andra var lĂ„ngsamma.” sĂ€ger Daniel och skrattar.

Daniel tror att det Àr just den flexibla produktionen som gör att mÄnga företag vÀnder sig till Perssons med sina förfrÄgningar. Samtidigt som anlÀggningen i Bergstena kan producera stora volymer kan den ocksÄ ta emot unika projekt i smÄ upplagor, specialprofiler, ovanliga fÀrger och lasyrer, och mycket mer som större anlÀggningar inte tar sig an.

Perssonsandan vÀrnar som medarbetarna

“Jag har alltid resonerat sĂ„ att det viktigaste Ă€r att tycka att det Ă€r roligt att gĂ„ till jobbet. Det spelar ingen roll vilken position jag har och lönen Ă€r inte det viktiga. Det Ă€r nog gemenskapen som jag tycker Ă€r det bĂ€sta hĂ€r. Man vĂ€rnar om sina medarbetare och Ă„terinvesterar i oss. Vi har ocksĂ„ en stor frihet i vĂ„rt arbete, ledningen ger oss förtroendet att sköta vĂ„ra arbetsuppgifter utifrĂ„n vad vi sjĂ€lva faktiskt tror Ă€r det bĂ€sta.” sĂ€ger Daniel.

Vad skulle du sÀga till nÄgon som funderar pÄ att söka en tjÀnst pÄ Perssons?

“Jag skulle inte tveka en sekund pĂ„ att söka! Jag har aldrig Ă„ngrat att jag sökte mig hit. HĂ€r fĂ„r man vara en del av ett familjeföretag ute pĂ„ landsbygden med riktigt fin gemenskap och en hĂ€rlig framĂ„tanda. Det som ocksĂ„ utmĂ€rker Perssons Ă€r att det finns en glöd för att utvecklas. Man vill snarare ligga i framkant Ă€n att vara den som följer efter. HĂ€r tittar man alltid pĂ„ nya möjligheter och lösningar, vilket gör att det alltid hĂ€nder grejer pĂ„ jobbet.” sĂ€ger Daniel.

Kort om Daniel

  • Namn: Daniel Horn
  • Bor: AlingsĂ„s
  • Familj: Sambon Sandra och döttrarna Novalie, 14 Ă„r och Disa, 10 Ă„r.
  • År pĂ„ Perssons: 14 Ă„r
  • Roll: SĂ€ljare