Från lagret till säljare, via både transport och produktion

Medarbetarintervju

Perssons är ett företag som drivs av utveckling och har man då som Daniel Horn arbetat på företaget i 14 år har man varit med om mycket. Daniel började som lagermedarbetare och är idag säljare, däremellan har han hunnit med rollerna som transportledare och som produktionsledare.

För 7 år sedan arbetade Daniel som transportledare, då sålde Perssons sin bygghandel vilket gjorde att det skedde en omorganisation inom företaget. Med ca 30 medarbetare var Perssons då ett mindre företag där många personer hade flera olika roller. Daniel fick stötta upp på flera håll utöver transport och började även arbeta med försäljning samtidigt som han blev produktionsansvarig över panelhyvleriet, måleriet och avdelningen för råspontluckor.

“Det är väldigt roligt att Perssons har gjort denna resan, vi har gått från att vara ett mindre företag där många hade flera roller samtidigt, till att nu vara 95 medarbetare där man kan fokusera mer på ett specifikt område. Efter 3-4 år blev det lite mycket att ha tre olika roller, jag hade möjlighet att välja och jag valde då att fokusera på försäljning.” säger Daniel Horn.

Började resan som lagermedarbetare

Daniel är utbildad snickare och arbetade efter gymnasiet inom vården. När han blev sugen på att göra något annat såg han en ledig tjänst på Perssons där hans bror Jimmy arbetade. Utan att säga något till sin bror sökte han tjänsten som lagermedarbetare på bygghandeln och fick jobbet.

“Jag fick nog jobb på min brors goda renommé! Det blev bara en kort period på lagret sedan började jag arbeta tillsammans med Jimmy som var transportledare. Då jobbade vi med att plocka och lasta, och idag arbetar vi båda två som säljare här. Jag har alltid trivts otroligt bra här oavsett vilka arbetsuppgifter jag haft.” säger Daniel.

Det är ens egna tankar som begränsar

Eftersom att Daniel har arbetat som produktionsledare har han bra kunskap om möjligheterna och begränsningarna i produktionen, både när det gäller tekniken och råvarorna. Detta ser Daniel som värdefullt i sitt arbete som säljare, samtidigt som han säger att det egentligen bara är hans egna huvud som sätter begränsningar kring vilka lösningar som är möjliga att genomföra. Kommer man väl på rätt lösning så är det mesta möjligt.

“Det är mycket problemlösning i mitt arbete och jag gillar att få de där speciella grejerna på mitt bord. Det kanske är en arkitekt som skapat något häftigt men sedan är det upp till byggaren att lösa det rent praktiskt, då är det roligt att komma in och ta fram en lösning som går att genomföra. Det bästa är när kunder säger – Oj kunde du lösa det där?!” säger Daniel.

Den flexibla produktionen gör problemlösningen roligare

Även om Daniel gillar att göra stora affärer är inställningen att varje order kan vara den viktigaste leveransen för kunden, oavsett om det är en mindre eller större order. Daniel ser Perssons flexibla produktionsanläggning som en viktig faktor i att kunna möta kundernas behov och lösa allt från de små till de stora utmaningarna.

“I och med Perssons vilja att utvecklas har vi hela tiden tittat på nya lösningar som kan underlätta för våra kunder, som produkter där man inte behöver kapa något på plats på bygget, eller bara behöver måla en gång. Vi hade till exempel mellanstruken panel på lager redan innan folk var vana vid det, vi var tidiga men vi tyckte att alla andra var långsamma.” säger Daniel och skrattar.

Daniel tror att det är just den flexibla produktionen som gör att många företag vänder sig till Perssons med sina förfrågningar. Samtidigt som anläggningen i Bergstena kan producera stora volymer kan den också ta emot unika projekt i små upplagor, specialprofiler, ovanliga färger och lasyrer, och mycket mer som större anläggningar inte tar sig an.

Perssonsandan värnar som medarbetarna

“Jag har alltid resonerat så att det viktigaste är att tycka att det är roligt att gå till jobbet. Det spelar ingen roll vilken position jag har och lönen är inte det viktiga. Det är nog gemenskapen som jag tycker är det bästa här. Man värnar om sina medarbetare och återinvesterar i oss. Vi har också en stor frihet i vårt arbete, ledningen ger oss förtroendet att sköta våra arbetsuppgifter utifrån vad vi själva faktiskt tror är det bästa.” säger Daniel.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att söka en tjänst på Perssons?

“Jag skulle inte tveka en sekund på att söka! Jag har aldrig ångrat att jag sökte mig hit. Här får man vara en del av ett familjeföretag ute på landsbygden med riktigt fin gemenskap och en härlig framåtanda. Det som också utmärker Perssons är att det finns en glöd för att utvecklas. Man vill snarare ligga i framkant än att vara den som följer efter. Här tittar man alltid på nya möjligheter och lösningar, vilket gör att det alltid händer grejer på jobbet.” säger Daniel.

Kort om Daniel

  • Namn: Daniel Horn
  • Bor: Alingsås
  • Familj: Sambon Sandra och döttrarna Novalie, 14 år och Disa, 10 år.
  • År på Perssons: 14 år
  • Roll: Säljare