Hög hantverksskicklighet bevaras i storskalig produktion

Vi på Perssons har en stor och modern produktionsanläggning, faktiskt en av de modernaste i Sverige. Samtidigt som vi tycker det är viktigt att ligga i framkant inom den tekniska utvecklingen är det mycket viktigt för oss att värna om hantverket och dess traditioner. Vår framgång bygger på just dessa faktorer, att kombinera hög hantverksskicklighet tillsammans med innovation och utveckling.

Hållbar träteknik sedan 1933

Vår produktion startade i Bergstena år 1933, på samma plats där vi än idag är verksamma. I Sverige har vi en lång historia av hantverkskunnande och traditioner, kanske främst när det kommer till vårt favoritmaterial trä. Vi har ända sedan starten varit angelägna om att bevara den gamla tidens goda hantverkskunskaper, och i flera generationer har vi förädlat och fört kunskaperna vidare.

Idag erbjuder vi ett brett sortiment av förädlade trävaror av hög kvalitet som gör våra kunders jobb enkelt och okomplicerat. Vår verksamhet drivs utifrån våra kunders behov. Därför kan vi erbjuda både ett brett standardsortiment och innovativa produkter med stor kundanpassning, allt efter önskemål. Vårt erbjudande omfattar allt från konstruktion till produktion och logistik. Vi är en helhetsleverantör med stort kundfokus och ett långsiktigt engagemang.

Ny teknik gör att vi kan utveckla och effektivisera vår tillverkning, men det öppnar också upp för nya innovativa lösningar utanför själva produktionen. Till exempel kan vi på egen hand utvinna energi till vår fabrik, och vi låter restprodukter i produktionen bli briketter som omvandlas till ny energi i fjärrvärmeverk.

Effektivisering skapar nya möjligheter

I takt med att ny teknik gjorts tillgänglig har vi uppdaterat vår produktion för att ge utrymme för nya möjligheter och att hela tiden uppnå högsta kvalitet. Genom att ligga i framkant kan vi alltid arbeta på ett sätt som underlättar för våra kunder och som skapar flexibilitet och trygghet.

Modern teknik gör att vi kan automatisera och effektivisera, vilket ger oss ännu mer utrymme att fokusera på goda och långsiktiga relationer med våra kunder och leverantörer. Vi arbetar utifrån ett helhetstänk och strävar alltid efter att det ska vara enkelt för dig som kund att köpa, sälja, lagerföra och bygga med våra förädlade träprodukter.

Stora mängder passerar i produktionen

På våra 15 000 kvadratmeter produktionsyta ryms hyvleri, CNC-kap, takstolstillverkning, fingerskarvning, måleri och lager. Varje dag levereras mer än 300 kubikmeter virke hit till Bergstena för att bli ytterpanel, råspontluckor, stommar, takstolar, konstruktionsvirke och certifierade produkter till byggfackhandel och hustillverkare.

Precis som att vi tycker det är viktigt att behålla en hög hantverksskicklighet genom hela vår produktion är det viktigt för oss att arbeta hållbart i hela vår produktion och att genomgående göra val där hållbarhet står i fokus. Våra kunder ska känna sig trygga med att de gör ett bra val både kortsiktigt och långsiktigt när det väljer produkter från oss på Perssons. Virket som vi använder oss av är till exempel mycket noga utvalt med kvalitet och hållbarhet i fokus. Läs mer här om vårt virke från Norrland.

En vinnande strategi

Att kombinera modern teknik med hög hantverkskunskap har visat sig vara en vinnande strategi, det gör att vi idag har en hög efterfrågan och kan leverera förädlade träprodukter av högsta kvalitet, både specialanpassade och i standardutförande. Allt tack vare vår effektiva produktionslinje och vår kompetenta och fantastiska personal!

Vill du få våra nyheter och de senaste reportagen direkt i din inkorg? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller du dig uppdaterad om vad som händer hos oss på Perssons!