Hög hantverksskicklighet bevaras i storskalig produktion

Vi pÄ Perssons har en stor och modern produktionsanlÀggning, faktiskt en av de modernaste i Sverige. Samtidigt som vi tycker det Àr viktigt att ligga i framkant inom den tekniska utvecklingen Àr det mycket viktigt för oss att vÀrna om hantverket och dess traditioner. VÄr framgÄng bygger pÄ just dessa faktorer, att kombinera hög hantverksskicklighet tillsammans med innovation och utveckling.

HÄllbar trÀteknik sedan 1933

VÄr produktion startade i Bergstena Är 1933, pÄ samma plats dÀr vi Àn idag Àr verksamma. I Sverige har vi en lÄng historia av hantverkskunnande och traditioner, kanske frÀmst nÀr det kommer till vÄrt favoritmaterial trÀ. Vi har Ànda sedan starten varit angelÀgna om att bevara den gamla tidens goda hantverkskunskaper, och i flera generationer har vi förÀdlat och fört kunskaperna vidare.

Idag erbjuder vi ett brett sortiment av förÀdlade trÀvaror av hög kvalitet som gör vÄra kunders jobb enkelt och okomplicerat. VÄr verksamhet drivs utifrÄn vÄra kunders behov. DÀrför kan vi erbjuda bÄde ett brett standardsortiment och innovativa produkter med stor kundanpassning, allt efter önskemÄl. VÄrt erbjudande omfattar allt frÄn konstruktion till produktion och logistik. Vi Àr en helhetsleverantör med stort kundfokus och ett lÄngsiktigt engagemang.

Ny teknik gör att vi kan utveckla och effektivisera vÄr tillverkning, men det öppnar ocksÄ upp för nya innovativa lösningar utanför sjÀlva produktionen. Till exempel kan vi pÄ egen hand utvinna energi till vÄr fabrik, och vi lÄter restprodukter i produktionen bli briketter som omvandlas till ny energi i fjÀrrvÀrmeverk.

Effektivisering skapar nya möjligheter

I takt med att ny teknik gjorts tillgÀnglig har vi uppdaterat vÄr produktion för att ge utrymme för nya möjligheter och att hela tiden uppnÄ högsta kvalitet. Genom att ligga i framkant kan vi alltid arbeta pÄ ett sÀtt som underlÀttar för vÄra kunder och som skapar flexibilitet och trygghet.

Modern teknik gör att vi kan automatisera och effektivisera, vilket ger oss Ànnu mer utrymme att fokusera pÄ goda och lÄngsiktiga relationer med vÄra kunder och leverantörer. Vi arbetar utifrÄn ett helhetstÀnk och strÀvar alltid efter att det ska vara enkelt för dig som kund att köpa, sÀlja, lagerföra och bygga med vÄra förÀdlade trÀprodukter.

Stora mÀngder passerar i produktionen

PÄ vÄra 15 000 kvadratmeter produktionsyta ryms hyvleri, CNC-kap, takstolstillverkning, fingerskarvning, mÄleri och lager. Varje dag levereras mer Àn 300 kubikmeter virke hit till Bergstena för att bli ytterpanel, rÄspontluckor, stommar, takstolar, konstruktionsvirke och certifierade produkter till byggfackhandel och hustillverkare.

Precis som att vi tycker det Àr viktigt att behÄlla en hög hantverksskicklighet genom hela vÄr produktion Àr det viktigt för oss att arbeta hÄllbart i hela vÄr produktion och att genomgÄende göra val dÀr hÄllbarhet stÄr i fokus. VÄra kunder ska kÀnna sig trygga med att de gör ett bra val bÄde kortsiktigt och lÄngsiktigt nÀr det vÀljer produkter frÄn oss pÄ Perssons. Virket som vi anvÀnder oss av Àr till exempel mycket noga utvalt med kvalitet och hÄllbarhet i fokus. LÀs mer hÀr om vÄrt virke frÄn Norrland.

En vinnande strategi

Att kombinera modern teknik med hög hantverkskunskap har visat sig vara en vinnande strategi, det gör att vi idag har en hög efterfrÄgan och kan leverera förÀdlade trÀprodukter av högsta kvalitet, bÄde specialanpassade och i standardutförande. Allt tack vare vÄr effektiva produktionslinje och vÄr kompetenta och fantastiska personal!

Vill du fÄ vÄra nyheter och de senaste reportagen direkt i din inkorg? AnmÀl dig till vÄrt nyhetsbrev sÄ hÄller du dig uppdaterad om vad som hÀnder hos oss pÄ Perssons!