HovÄs Höjd: KlÀdd i Norrlandsfasad frÄn Perssons

I Göteborgs sydvÀstra stadsomrÄde ligger natursköna HovÄs. HÀr startade bygget av ett helt nytt bostadsomrÄde intill naturreservatet Sandsjöbacka i juni 2021. Idag reser sig HovÄs Höjd stÄtligt mot berget med sina 138 nya bostadsrÀtter fördelat över en radhuslÀnga och fyra flerbostadshus. Fasaderna Àr mÄlade i olika lasyrer som vackert binder husen samman, bÄde med varandra och med den omgivande naturen.

VÀrdesÀtter hög kvalitet och bra service

Vi pĂ„ Perssons har haft Ă€ran att leverera ytterpanelen till bostĂ€derna i HovĂ„s Höjd tillsammans med Beijer dĂ€r Martin Granath har varit ansvarig för projektet. “HovĂ„s Höjd Ă€r ett jĂ€tteintressant projekt! Vi var med och rĂ€knade pĂ„ det i första lĂ€get och har levererat det mesta av byggmaterialet. Det som gör det speciellt Ă€r att omfattningen Ă€r sĂ„ stor och att det Ă€r ett unikt lĂ€ge pĂ„ berget med en fantastisk utsikt. Vi har levererat vĂ€ldigt mycket av Perssons Norrlandsfasad till HovĂ„s Höjd”, berĂ€ttar Martin.

Norrlandsfasad: Ytterpanel som kan monteras oavsett Ă„rstid

Norrlandsfasaden som Perssons levererat till de fem husen i HovĂ„s Höjd har bestĂ„tt av 21×145 Hakfals 15/21, 45×45 regel samt 21×45 FinsĂ„gat. Totalt har vi levererat 101.300 meter panel och reglar till projektet. VĂ„r Norrlandsfasad levereras normalt alltid som grund- och mellanstruken och panelen behöver endast en slutstrykning pĂ„ plats. Förutom att det sparar mycket tid ute pĂ„ bygget sĂ„ gör det Ă€ven att panelen gĂ„r att montera oavsett Ă„rstid. HovĂ„s Höjd har en ytterpanel mĂ„lad med lasyr i olika kulörer som harmonierar vackert med varandra och det intilliggande berget.

Ett fantastiskt lÀge i Göteborg

Det nybyggda bostadsomrĂ„det ligger bara 15 minuter frĂ„n centrala Göteborg och har byggts av Tornstaden pĂ„ uppdrag av Balder. “Det kĂ€nns mycket glĂ€djande att skapa ett nytt bostadsomrĂ„de dĂ€r lĂ€get med nĂ€rheten till hav och natur, ett unikt utsiktslĂ€ge och goda kommunikationer skapar fina förutsĂ€ttningar för att mĂ€nniskor ska trivas och mĂ„ bra”, sĂ€ger Balders VD Erik Selin i ett pressmeddelande.

MĂ„nga av lĂ€genheterna har en fantastisk utsikt över Askimsfjorden medan andra blickar ut över berget och naturreservatet intill. BostĂ€derna varierar frĂ„n 1-5 rum och balkongerna Ă€r stora och rymliga för att ta till vara pĂ„ utsikten mot havet och naturen. Husen ligger pĂ„ en sluttning mot berget dĂ€r grundtanken Ă€r att husen pĂ„ ett elegant sĂ€tt “klĂ€ttrar” upp pĂ„ berget. De fyra punkthusen binds samman av gĂ„rdar och vackra omrĂ„den med flera lekplatser och hĂ€rliga miljöer att vistas i för bĂ„de stora och smĂ„. Vid omrĂ„dets infart ligger en radhuslĂ€nga med 10 radhus och ett gemensamhetshus.

Brandimpregnerad fasad

En del av panelen som vi pĂ„ Perssons har levererat till HovĂ„s Höjd har varit brandimpregnerad fasadpanel, bland annat 21×45 ribbor. VĂ„ra brandimpregnerade produkter fĂ„r sin brandskyddande effekt genom en vakuum- och tryckpress som fixerar medlet hela vĂ€gen in i trĂ€ets cellstruktur. Det gör att vĂ„ra produkter fĂ„r ett högkvalitativt brandskydd pĂ„ virkets alla sidor. Panelen gĂ„r att fĂ„ i en mĂ€ngd olika lĂ€ngder och profiler och kan bĂ„de mĂ„las, laseras eller oljas utan att tappa nĂ„gon brandskyddande effekt.

“Vi Ă„terkommer ofta till att jobba med Perssons, dels för att det Ă€r bra service men framför allt för att det Ă€r bra kvalitet pĂ„ produkterna. Kunderna gillar ocksĂ„ deras kvalitet och uppskattar hjĂ€lpen de erbjuder. I detta projektet har det varit lite fix och trix med leveranstiderna nĂ€r det gĂ€llt sĂ„ stora volymer, men det har funkat vĂ€ldigt bra för alla parter! Balder har ocksĂ„ varit vĂ€ldigt nöjda. Det Ă€r kul att fĂ„ se det fĂ€rdiga resultatet nu. Det blev riktigt snyggt!”, sĂ€ger Martin.