Hovås Höjd: Klädd i Norrlandsfasad från Perssons

I Göteborgs sydvästra stadsområde ligger natursköna Hovås. Här startade bygget av ett helt nytt bostadsområde intill naturreservatet Sandsjöbacka i juni 2021. Idag reser sig Hovås Höjd ståtligt mot berget med sina 138 nya bostadsrätter fördelat över en radhuslänga och fyra flerbostadshus. Fasaderna är målade i olika lasyrer som vackert binder husen samman, både med varandra och med den omgivande naturen.

Värdesätter hög kvalitet och bra service

Vi på Perssons har haft äran att leverera ytterpanelen till bostäderna i Hovås Höjd tillsammans med Beijer där Martin Granath har varit ansvarig för projektet. “Hovås Höjd är ett jätteintressant projekt! Vi var med och räknade på det i första läget och har levererat det mesta av byggmaterialet. Det som gör det speciellt är att omfattningen är så stor och att det är ett unikt läge på berget med en fantastisk utsikt. Vi har levererat väldigt mycket av Perssons Norrlandsfasad till Hovås Höjd”, berättar Martin.

Norrlandsfasad: Ytterpanel som kan monteras oavsett årstid

Norrlandsfasaden som Perssons levererat till de fem husen i Hovås Höjd har bestått av 21×145 Hakfals 15/21, 45×45 regel samt 21×45 Finsågat. Totalt har vi levererat 101.300 meter panel och reglar till projektet. Vår Norrlandsfasad levereras normalt alltid som grund- och mellanstruken och panelen behöver endast en slutstrykning på plats. Förutom att det sparar mycket tid ute på bygget så gör det även att panelen går att montera oavsett årstid. Hovås Höjd har en ytterpanel målad med lasyr i olika kulörer som harmonierar vackert med varandra och det intilliggande berget.

Ett fantastiskt läge i Göteborg

Det nybyggda bostadsområdet ligger bara 15 minuter från centrala Göteborg och har byggts av Tornstaden på uppdrag av Balder. “Det känns mycket glädjande att skapa ett nytt bostadsområde där läget med närheten till hav och natur, ett unikt utsiktsläge och goda kommunikationer skapar fina förutsättningar för att människor ska trivas och må bra”, säger Balders VD Erik Selin i ett pressmeddelande.

Många av lägenheterna har en fantastisk utsikt över Askimsfjorden medan andra blickar ut över berget och naturreservatet intill. Bostäderna varierar från 1-5 rum och balkongerna är stora och rymliga för att ta till vara på utsikten mot havet och naturen. Husen ligger på en sluttning mot berget där grundtanken är att husen på ett elegant sätt “klättrar” upp på berget. De fyra punkthusen binds samman av gårdar och vackra områden med flera lekplatser och härliga miljöer att vistas i för både stora och små. Vid områdets infart ligger en radhuslänga med 10 radhus och ett gemensamhetshus.

Brandimpregnerad fasad

En del av panelen som vi på Perssons har levererat till Hovås Höjd har varit brandimpregnerad fasadpanel, bland annat 21×45 ribbor. Våra brandimpregnerade produkter får sin brandskyddande effekt genom en vakuum- och tryckpress som fixerar medlet hela vägen in i träets cellstruktur. Det gör att våra produkter får ett högkvalitativt brandskydd på virkets alla sidor. Panelen går att få i en mängd olika längder och profiler och kan både målas, laseras eller oljas utan att tappa någon brandskyddande effekt.

“Vi återkommer ofta till att jobba med Perssons, dels för att det är bra service men framför allt för att det är bra kvalitet på produkterna. Kunderna gillar också deras kvalitet och uppskattar hjälpen de erbjuder. I detta projektet har det varit lite fix och trix med leveranstiderna när det gällt så stora volymer, men det har funkat väldigt bra för alla parter! Balder har också varit väldigt nöjda. Det är kul att få se det färdiga resultatet nu. Det blev riktigt snyggt!”, säger Martin.