Så funkar det – Perssons sortiment i bygghandeln

Vi utvecklar och moderniserar kontinuerligt vår anläggning i Bergstena där vi förädlar virke av hög kvalitet till ett bra pris. När produkterna rullar ut från anläggningen och inte skall ut till någon av de husfabriker vi levererar till mellanlandar de oftast på en bygghandel runt om i Sverige innan de når slutkonsument. Efter det kan du hitta produkterna i alla olika typer av byggnationer, i allt från fasader och tak till elementära delar i byggnadens konstruktion. Vårt sortiment öppnar stora möjligheter för bygghandlare att anpassa sitt sortiment efter sina kunders behov.

En toppmodern och flexibel anläggning

Sedan 7 år tillbaka har vi på Perssons inte längre någon egen bygghandel utan fokuserar på att förse andra byggvaruhus och husfabriker med förädlat virke. Sedan dess har vi kontinuerligt investerat i vår anläggning. Vi har byggt ut och moderniserat för att öka vår kapacitet och för att kunna möta marknadens efterfrågan. Nu kan vi förse betydligt många fler och större aktörer, både bygghandlare till husfabriker.

Eftersom vi ökade vår kapacitet kan vi hantera riktigt stora volymer, samtidigt har vi en mycket flexibel produktion som gör att vi kan ta oss an unika projekt och specialbeställningar. Våra toppmoderna maskiner i kombination med mer traditionella maskiner gör att vi får en mycket stor bredd i vårt erbjudande. På våra 15 000 kvm har vi bland annat fingerskarvning, hyvlerier, CNC-kap och målerier.

Vilka bygghandlare säljer Perssons till?

Oavsett om du driver en fristående bygghandel eller tillhör en kedja är du självklart välkommen till oss. Vi arbetar dels med bygghandlare som själva valt att ta in våra produkter av olika anledningar, det kan vara att de vill ha en lokal leverantör eller att de är ute efter vår höga kvalitet. Vi arbetar även med centrala organisationer där varuhus och butiker inom bolaget kan beställa våra produkter via den centrala prislistan.

Vill du som slutkonsument se vart du hittar närmaste återförsäljare av våra produkter? Här ser du vår återförsäljarkarta med butiker från Mora i Dalarna till Billesholm i Bjuv. Sortimentet varierar i alla butiker så ta kontakt med den aktuella bygghandeln för frågor och funderingar.

Bland våra kunder finns bygghandlare som köper största delen av sitt sortiment med trävaror från oss. Vi fungerar då som en helhetsleverantör och de uppskattar att ha en enda kontaktyta och få personlig service. Dessa bygghandlare är oftast något mindre, medan de lite större byggvaruhusen vanligtvis kombinerar utvalda delar ur vårt sortiment tillsammans med andra leverantörer.

De kunder som lagerhåller ett urval av vårt sortiment kan välja en eller flera produkter, det finns inga begränsningar utan du sätter själv ihop ditt sortiment. Du kan till exempel komplettera med det du saknar i ditt erbjudande, eller välja de trävaror som du anser att vi är extra bra på. Kanske vår populära Norrlandsfasad?

Vilken är den populäraste trävaran?

Vår Norrlandsfasad är en produkt som vi är lite extra stolta över. Det är en riktigt storsäljare och den lagerhålls i många städer runt om i Sverige. Norrlandsfasaden tillverkas av råvara från just Norrland vilket garanterar hög kvalitet. Panelen är grund- och mellanstruken, du kan välja mellan många profiler, vilken NCS-kulör du än önskar, och med fingerskarv kan du få panelen med en längd upp till 7,2 meter. Även vindskivor är en storsäljare bland våra skarvade produkter.

Som du förstår är möjligheterna i princip oändliga i vår anläggning i Bergstena. Trots att vi på Perssons nu växt till nära 100 anställda har vi lyckats bevara känslan av det lilla familjeföretaget som verkligen vill hjälpa alla kunder genom en personlig relation och hög service. Kärnvärdena finns kvar och det påverkar hela vårt flöde där vi gör vårt yttersta för att leverera högsta kvalitet i alla steg.

Varför ska man vända sig till Perssons?

Vi får ofta höra att vi har hög service och att vår flexibilitet är något som värderas högt av våra kunder. Vårt flexibla arbetssätt har byggt vårt goda rykte och varit anledningen till att många av våra kunder tog steget att kontakta oss. Man kan säga att vi har nischat oss på högsta kvalitet och ett flexibelt erbjudande. Vi är breda inom byggträ och är mycket lösningsorienterade, vårt erbjudande omfattar allt från konstruktion till produktion och logistik.

Till skillnad från större företag som förädlar trävaror behöver du inte beställa stora kvantiteter av oss för att vi ska kunna leverera, vi löser specialbeställningar och unika leveranser helt anpassade efter dina behov. Det kan till exempel vara en udda profil eller en unik kulör, i vårt måleri målar vi med till exempel slamfärger och lasyrer. Vår fingerskarv skapar ytterligare möjligheter när det kommer till längd, konstruktionsvirke kan du till exempel få med en längd på 12 meter och vindskivor med en längd på 7,2 meter.

Välkommen att ta kontakt med oss på Perssons!