Slipp skarvar med lÄnga vindskivor pÄ 7,2 meter

Perssons-vindskivan Ă€r lĂ€tt att jobba med, sparar tid för kunden och hĂ„ller lĂ€nge. Tack vare att vindskivorna Ă€r fingerskarvade hĂ„ller de en högre kvalitet samtidigt som de kan levereras i lĂ€ngder som motsvarar takets fulla lĂ€ngd. Inga skarvar – lĂ€ngre livslĂ€ngd!

Vindskivor finns till för att skydda takets utsatta delar frÄn vÀder och vind och förhindrar vatten frÄn att trÀnga in under takbelÀggningen. Innan du sÀtter nya vindskivor Àr det viktigt att vÀlja ett virke av bra kvalitet som klarar av alla yttre pÄfrestningar. Genom att göra ett bra och genomtÀnkt grundarbete kommer du inte behöva byta vindskivor pÄ vÀldigt mÄnga Är.Standard för max virkeslÀngd i byggvaruhandeln Àr 5,4 meter. Problemet som mÄnga stöter pÄ nÀr man ska byta eller sÀtta nya vindskivor Àr att taket pÄ huset oftast Àr lÀngre Àn sÄ. Detta innebÀr att man pÄ ett eller annat sÀtt kommer behöva skarva vindskivorna, vilket riskerar försÀmra livslÀngden.

Extra lÄnga vindskivor

PÄ grund av den vÀderutsatta positionen pÄ taket innebÀr varje öppen skarv en potentiell risk för röta. Vi pÄ Perssons sÄg problemet och ville ta fram en högkvalitativ produkt som Àr lÀtt att jobba med, sparar tid för kunden och som hÄller lÀnge. Detta har vi löst genom att vi fingerskarvar vÄra vindskivor för att kunna leverera dem i bÀttre anpassade lÀngder. En fingerskarvad brÀda Àr limmad och ihoppressad likt ett pussel vilket gör skarven helt tÀt och extremt tÄlig.

Fingerskarvat virke Àr starkare och mer formstabilt Àn virke som Àr oskarvat och resulterar i en vÀldigt stark och tÄlig slutprodukt. Det Àr tack vare detta som gör att vi kan leverera Perssons-vindskivan i lÀngder pÄ hela 7,2 meter. VÄra vindskivor kan med andra ord sÀttas upp i lÀngder som motsvarar de flesta taks fulla lÀngd.

Vi pÄ Perssons Àr noga med att leverera virke av högsta kvalitet. DÀrför hÀmtar vi vÄrt virke frÄn utvalda delar av Norrland dÀr granen fÄtt vÀxa lÄngsamt. De tÀta Ärsringarna skapar ett starkt och hÄllbart virke av högsta kvalitet som passar perfekt till bl.a. fasadpanel.

Levereras grundmÄlade och mellanstrukna

Eftersom vindskivorna Àr sÄ utsatta Àr ocksÄ behandlingen av dem en viktig del i att behÄlla en lÄng livslÀngd. Perssons-vindskivan bÄde grundmÄlas och mellanstryks i vÄrt eget mÄleri vilket gör att det endast krÀvs en sista strykning nÀr du vÀl fÄtt vindskivorna pÄ plats. Det gÄr Àven att fÄ Perssons-vindskivan mÄlad pÄ alla fyra sidor om sÄ önskas. Som standard mÄlas vindskivorna i vitt men de gÄr att fÄ i valfri NCS-kulör som tillval.

Utsidan av Perssons-vindskivan Àr finsÄgad, precis som allt annat fasadvirke i vÄrt sortiment. Vindskivorna levereras med rillade kanter, vilket underlÀttar vidhÀftningen av fÀrgen, medan undersidan av brÀdan Àr hyvlad. För montering av vindskivor hÀnvisar vi till rekommendationerna frÄn Svenskt TrÀ.

Perssons-vindskivan gÄr Àven bra att anvÀnda till andra ÀndamÄl. Tack vare att de Àr extra lÄnga fungerar de utmÀrkt att anvÀnda till andra utsatta delar av huset som Àr extra utsatta för vÀder och vind, som t.ex. knutbrÀdor.