Vi firar 90 år och du är bjuden på kalaset!

Perssons fyller 90 år

Lördagen 23 september firar vi 90 år av hållbar träteknik med buller och brak! Bokstavligt talat! Produktionen är i full gång och alla är välkomna på guidade fabriksvisningar hela dagen! Vi bjuder på öronpropparna. Vi bjuder även på nygrillade hamburgare, kaffe, jubileumstårta, tipspromenad, invigning och gott snack med våra trevliga medarbetare. Varmt välkomna mellan 10-14!

90 år av hållbar träteknik

Josef Persson såg en ljus framtid för trä som byggnadsmaterial när han för 90 år sedan köpte sig en gård i Bergstena med ett tillhörande sågverk. Idag drivs Perssons vidare av tredje generationen och produktionen har utvecklats till en anläggning på hela 15 000 m2 med ca 100 anställda. Det har onekligen hänt mycket på gården sedan Josefs förvärv, men även om anläggningen ser helt annorlunda ut idag finns det en Perssons-anda och en företagskultur som inte gått ur tiden. Det genuina intresset, entreprenörsandan och den starka tron på trä som framtidens byggmaterial lever minst sagt kvar än idag. Och det vill vi fira tillsammans med dig!

Perssons jubileum

Fullt ös med stort kalas i Bergstena

Lördagen 23 september firar vi vårt 90 årsjubileum tillsammans med vårt systerbolag Alingsås Huspaket genom att öppna upp vår fabrik för allmänheten, alla våra kunder, leverantörer och medarbetare. Ja, alla är välkomna! Vi startar dagen kl 10 med massa roliga aktiviteter och gott att äta. Njut av en nygrillad hamburgare, gå med på guidad fabriksrundvandring med full fart i produktionen. Avsmaka Perssons nybakade jubileumstårta med en rykande kopp kaffe och var med när banden klipps på invigningen av Perssons nya produktionslinjer. Såklart finns våra härliga medarbetare på plats för att svara på frågor samtidigt som ni får se ett hus ritas upp av någon av våra konstruktörer. Det bjuds även på tipspromenad med fina Perssons-priser.

Passa även på att prata husdrömmar med våra kollegor på Alingsås Huspaket! Här finns både säljare och ritare på plats för att visa hur de jobbar, prata möjligheter och få en rundvandring i deras showroom. Alingsås Huspakets unika showroom på 300 kvm är fyllt med allt från innerdörrar, fönster, ytterpanel, trappor, snickerier och mycket mer som behövs för att skapa ett personligt hem i alla olika stilar. Showroomet har hjälpt mängder av husbyggare att kunna göra genomtänkta och trygga beslut för att forma ett hem helt efter deras eget tycke och smak. Välkommen in och låt dig inspireras du också!

Storsatsningen på Flygaren i Vårgårda

När ni besöker oss i Bergstena får ni se hela vår fina anläggning som idag innehåller kontor, showroom, hyvleri, CNC-kap, fingerskarv, råspontluckstillverkning, takstolstillverkning, måleri och lager. 15.000 kvm börjar bli lite trångbott tycker vi. Under sommaren 2023 startade därför bygget av vår nya storsatsning i Vårgårda – en helt ny anläggning precis intill E20. Satsningen är en del av vår närmaste framtidsplan. Hit kommer grenen Perssons Byggsystem att flyttas och innehålla kontor, konstruktion samt produktion av stommar och takstolar. Anläggningen  blir även ett stort lager- och logistikcenter. Genom att flytta delar av produktionen till Vårgårda frigörs mycket plats i Bergstena som möjliggör att utveckla och effektivisera verksamheten här ännu mer.

Satsningen kommer presenteras mer under jubileumsdagen och våra trevliga medarbetare finns såklart på plats för att berätta mer och svara på frågor. Du hittar oss på adressen Bergstena Sågen 1, strax norr om Alingsås. Varmt välkommen. Hoppas vi ses!