Perssons-stommen: FKS i vÀrldsklass

MÄnga produktutvecklingsprocesser startar med produkten. Vi pÄ Perssons har valt att börja i andra Ànden. För oss Àr det fullt fokus pÄ anvÀndaren. Hur kan vi göra vÄra produkter sÄ anvÀndarvÀnliga som möjligt? Och hur kan vi hjÀlpa snickaren att spara tid och öka sin effektivitet? Perssons-stommen Àr bara ett av mÄnga exempel pÄ koncept vi tagit fram med kundnyttan i fokus.

Perssons var en av de första aktörerna som började jobba med fÀrdigkapade stommar (FKS) för 15 Är sedan. Sedan dess har vi förfinat vÄr produkt som idag hÄller högsta möjliga kvalitet nÀr det kommer till bÄde virke och förÀdling. TrÀet kommer frÄn gran som fÄtt vÀxa lÄngsamt i utvalda delar av de norrlÀndska skogarna. Förutom att vi Àr noga med att alltid jobba med en riktig bra rÄvara sÄ Àr förÀdlingsarbetet det vi Àr experterna pÄ. Med över 90 Ärs erfarenhet i branschen, gedigna hantverkskunskaper och en toppmodern produktionsanlÀggning skapar vi framtidens byggmaterial.

Stomme med största valfrihet och högsta precision

NÀr snickaren kommer in till bygghandeln för att fÄ en offert pÄ stomme vill vi pÄ Perssons vara det sjÀlvklara valet. Vi kan konstruera allt frÄn enklare hus till stora komplexa byggnader, mÄnga gÄnger utefter ganska enkla underlag. Vi inkluderar helheten i vÄr leverans med limtrÀbalkar och stÄlbalkar och den stora valfriheten och flexibiliteten i dimensioner Àr nÄgot som uppskattas mycket av kunderna. Stommarna sÀljs tillsammans med takstolar och önskar man kan vi leverera enligt luckplan som gör lÀggningen av taket smidigare Àn nÄgonsin. Vi Àr en trygg partner som bygghandlarna kan lita pÄ bÄde nÀr det kommer till kvalitet, service och leveranser.

Perssons-stommen Àr en högt förÀdlad trÀprodukt som gör att stomresningen gÄr snabbt och smidigt. VÄr CNC-kap har en precision pÄ otroliga 0,1mm vilket gör att alla komponenter i stommen passar precis. Alla reglar mÀrks tydligt upp i fabriken i enlighet med montageritningarna som medföljer leveransen.

För att underlÀtta ytterligare för snickaren packas alla vÀggar separerade i paketen dÀr alla delar ligger i en uttÀnkt ordning. Det Àr bara att börja överst i virkespaketet och jobba sig nedÄt. Tack vare att syll och hammarband fÄtt urfrÀsta spÄr för regelverk, dörrar och fönster, behövs varken sÄg eller tumstock vid stomresningen. VÄra stommar blir som ett storskaligt Lego utan spillbitar och med minsta möjliga felmarginal. Med Perssons-stommen Àr det ingen konst att klara hela stomresningen pÄ en och samma dag!

EfterfrÄgan pÄ Perssons-stommen ökar

MÄnga traditionella lösvirkessnickare har gÄtt över till att anvÀnda Perssons-stommen i sina projekt. Att fÄ hela stommen levererad till bygget, fÀrdigkapad, uppmÀrkt och med bitarna i rÀtt ordning gör att snickarna sparar mycket vÀrdefull tid. Det blir en kostnadsbesparing i antal timmar man lÀgger ner i varje projekt, vilket möjliggör att man kan bygga fler hus per Är. Förutom att kunna öka omsÀttningen möjliggör Perssons-stommen ocksÄ att mÄnga kan ta sig an mer komplexa byggnader jÀmfört med vad man hade vÄgat ge sig pÄ innan.

“Det kunderna börjar se Ă€r att det Ă€r kostnadseffektivt att bygga pĂ„ detta sĂ€ttet. Det gagnar totalkostnaden för projektet dĂ„ tidsbesparingen blir stor och mindre projekt som garage eller attefallshus kan slutkunden nu ta större ansvar för sjĂ€lv. Vi pĂ„ Perssons kan ta fram alla möjliga lösningar Ă„t vĂ„ra kunder, oavsett om det Ă€r en specialbestĂ€llning eller en standardlösning. Den flexibiliteten och servicen hittar man inte överallt”, berĂ€ttar Johannes Anderklint som Ă€r försĂ€ljningschef pĂ„ Perssons.

Johannes ser en kraftigt ökad efterfrĂ„gan pĂ„ FKS. EfterfrĂ„gan pĂ„ Perssons-stommen har ökat bĂ„de i omrĂ„den dĂ€r den varit kĂ€nd lĂ€nge men ocksĂ„ pĂ„ nya geografiska platser runt om i landet. Perssons satsar just nu pĂ„ en helt ny fabrik utmed E20 i VĂ„rgĂ„rda för att möta efterfrĂ„gan pĂ„ detta omrĂ„de. “Perssons bryter ny mark. VĂ„ra produkter hĂ„ller en vĂ€lutvecklad, hög kvalitet med genomtĂ€nkta leveranser. Vi Ă€r unika och i framkant pĂ„ den fronten och vi mĂ€rker att kunderna verkligen uppskattar en komplett leverans. Det Ă€r nĂ„gra av anledningarna till att mĂ„nga vĂ€ljer att jobba med oss”, sĂ€ger Johannes.

Genom att vara lyhörda och hÄlla en löpande dialog med bÄde bygghandeln och de snickare som anvÀnder vÄra produkter skapar vi möjligheten att ligga i framkant nÀr vi utvecklar och tar fram nya produkter och koncept. Vi vill kunna erbjuda vÄra kunder riktigt bra produkter som gör deras arbetsdag enklare. Perssons-stommen Àr en av mÄnga produkter som underlÀttar för kunden, i alla steg. En produkt vi pÄ Perssons Àr vÀldigt stolta över.